Alapítványunkról

Alapítványunk célja a zeneterápiát elérhetővé tenni mindazon egyének, csoportok és közösségek számára, akiknél a módszer a fejlődés, fejlesztés, gyógyítás, kapcsolatok, kommunikáció, kifejezés, tanulás, rehabilitáció területén hatékony segítséget nyújthat; mindezt olyan, a gyógyítás iránt elhivatott, módszerspecifikus képzettséggel rendelkező szakemberekkel kívánjuk megvalósítani, akik nyitottak a folyamatos fejlődésre, továbbképzésre, céljaink között szerepel ezért a szakember továbbképzés, és a rendszeres szupervízió támogatása is. A szakember továbbképzésen túl fontos továbbá az interdiszciplináris szemlélet támogatása, együttműködés különböző területek szakembereivel, a team-munka elősegítése.

Tevékenységeink:

1. Prevenció

Testi, lelki, szociális betegségek megelőzése a zeneterápia eszközeivel (kreativitásfejlesztés, konfliktuskezelés, kommunikáció, mentálhigiéné, személyiségfejlesztés, egészségnevelés és pedagógia stb.)

• önismereti csoportok
  • csapatépítő tréningek
  • közösségek harmonikus működésének elősegítése, közösségépítés (óvodai, iskolai foglalkozások, táborok, idősek otthonában zeneterápiás foglalkozások)
  • szakemberek továbbképzése